
Έντονο το παρασκήνιο για τις επιλογές των διευθυντικών θέσεων στο Cosmopolitan μετά την ταπεινωτική απόλυση της διευθύντριας Νάσιας Μπίθα (η αυταρχική συμπεριφορά της οποίας είχε αποδοκιμαστεί από εργαζόμενους). Ωστόσο οι επιλογές του ΔΟΛ για την επόμενη ημέρα του Cosmopolitan, έχουν προκαλέσει...
...αρνητικά σχόλια στους διαδρόμους του περιοδικού, σύμφωνα με την ενδιαφέρουσα επιστολή που λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Η ταπεινωτική απόλυση της διευθύντριας του CosmopolitanΝάσιας Μπίθαήταν απο τη μία ένα μεγάλο σοκ για τους συνεργάτες του περιοδικού αλλά από την άλλη και μεγάλη ανακούφιση αφου είναι γνωστό στους ανθρώπους των μήντια ότι η συμπεριφορά της Νασιας Μπίθα τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια ήταν η χειρότερη.Με την απόλυση της οι συνεργάτες γλίτωσαν από τους συνεχείς καβγάδες και τις εκρήξεις νεύρων της.
Η προσωρινή διάδοχος της Λύδια Παπαιωάννουδεν θεωρείται απο το ΔΟΛη καλύτερη επιλογή όμως είναι σίγουρα η πιο οικονομική αλλά και η πιο αναίμακτη για την ίδια την ομάδα και η μονη άμεση λύση .
Παρόλα ταύτα δημιουργεί απορίες γιατί η "φυσική διάδοχος"της Μπίθα , η Στέλλα Κάσδαγλη, αγνοήθηκε ενώ η ανάληψη καθηκόντων αρχισυνταξίας από τη Θεμιδα Περχλιβανίδηθεωρείται το μεγαλύτερο φάουλ. Με τόσους έμπειρους συνάδελφους άνεργους το να προωθείται στη θεση αρχισυνταξίας κάποια με μηδενικό δημοσιογραφικό βιογραφικό, ειναι τουλάχιστον προσβλητικό τόσο για τους δημοσιογραφους του Cosmopolitan όσο και για τον τύπο γενικότερα που υποφέρει τα τελευταία χρόνια από όλα αυτά τα πασαλείμματα απο άπειρους νέους συντάκτες που επειδή πληρώνονται ελάχιστα παίρνουν δουλειές στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σωστά.
Έτσι και η Θ.Πεχλιβανίδη που από βοηθός έγινε αρχισυντάκτρια ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ σε κανένα άλλο έντυπο ή μέσο εκτός του Cosmopolitan αποτελεί παγκόσμια πατέντα. Η δε πειρα της ως συντάκτρια περιορίζεται στις μεταφράσεις κειμένων σεξ και τη συγγραφή άρθρων για σχέσεις. Καμία επαφή ποτέ με έρευνα και ρεπορτάζ και αμιγώς δημοσιογραφική ύλη ενώ αναρωτιόμαστε αν ξέρει καλά καλά ποια είναι τα καθήκοντα της.
Και είναι αυτό το άτομο που θα επεξεργαστεί κείμενα συντακτών του περιοδικού όπως ο Γιώργος Μελισσινος που υπήρξε διευθυντής περιοδικών; Σε ένα άλλο περιοδικό ίσως να μην ήταν τόσο ενοχλητικό αλλα σε ένα περιοδικό που συνεχώς διαφημίζει την ποιότητα των κειμένων και της έρευνας του είναι απορίας άξιο γιατί δεν αναζητήθηκε κάποιος έμπειρος απο τους δεκάδες καλούς και έμπειρους δημοσιογράφους γυναικείων περιοδικών.
Η συνεχής υποτίμηση της δουλειάς των δημοσιογράφωνκαι η αντικατάσταση τους απο μαθητευόμενους σπουδαστές δημοσιογραφικών σχολών ή εντελώς άπειρους ή ακόμα και μέτριους δημοσιογράφους μόνο και μόνο επειδή θα πληρωθούν τα μισά ή και καθόλου,φαίνεται να είναι πλέον ο κανόνας κι οχι η εξαίρεση.
Όμως από το ..."Νουμερο 1 "περιοδικό περιμέναμε κάτι καλύτερο.